Menu komponujemy smakiem

Restauracja pełna Kaszubskich smaków i aromatów

Home Menu restauracji

Menu Malina i Pokrzywa oparte jest na lokalnych produktach. Dzięki temu, przy pomocy perfekcyjnego szefa kuchni, udało nam się stworzyć pełną gamę eleganckich, wyszukanych dań. Wspaniale, że trafiliście do nas.

przystawki i sałaty

TATAR Z JELENIA
marynowany borowik/ zielona kruszonka/ jajko przepiórcze/ żel żurawinowy/ ciastko z palonego siana
- 59 PLN -

TATAR WOŁOWY
majonez grzybowy/ krakers/ żółtko/ borowik
- 49 PLN -

WĘDZONY PSTRĄG
szuba/ jajko przepiórcze/ jarmuż
- 33 PLN -

SAŁATKA CEZAR Z KURCZAKIEM
kurczak/ sałata rzymska/ boczek/ grzanka/ pomidor cherry/ sos Cesar
- 29 PLN -

SAŁATKA CEZAR
sałata rzymska/ grzanka/ pomidor cherry/ dressing musztardowy
- 26 PLN -

 

zupy

Consomme z gęsi
pielmieni
- 20 PLN -


Krem z dyni
chili/ kozi ser/ pestki dyni
- 18 PLN -

 

dania główne

Udko z królika
parpardelle/ musztarda/ oliwki
- 42 PLN -

Udko z kurczaka kukurydzianego
flan dyniowy/ ziemniaki kremowe/ sos demi glace śliwkowy
- 39 PLN -

Pierś z gęsi
pieczona gruszka/ kluska śląska/ sos porto
- 53 PLN -

Wolno pieczona golonka wieprzowa
Ciabatta/ jajko sadzone/ sos musztardowy/ warzywa/ sałata
- 29 PLN -

Pierogi z sarniną
jeżyna/ sos szałwiowy
- 39 PLN -

Polędwica wołowa
puree z pieczonej cebuli/ boczniak/ sos Wermut
- 98 PLN -

Sandacz
dyniowe kopytko/ boczniak/ sos bekonowy
- 48 PLN -

 

desery

FONDANT
belgijska czekolada/ karmelizowana dynia/ żel śliwkowy/ pistacja/ lody śmietankowe
- 19 PLN -

BUDYŃ
biała belgijska czekolada/ malina/ ziemia czekoladowa
- 20 PLN -

Deser dnia
- 16 PLN -