Menu komponujemy smakiem

Restauracja pełna Kaszubskich smaków i aromatów

Home Menu restauracji

Menu Malina i Pokrzywa oparte jest na lokalnych produktach. Dzięki temu, przy pomocy perfekcyjnego szefa kuchni, udało nam się stworzyć pełną gamę eleganckich, wyszukanych dań. Wspaniale, że trafiliście do nas.

przystawki i sałaty

TATAR WOŁOWY
WĘDZONE ŻÓŁTKO/ PIKLOWANA BOTWINA/ GORCZYCA/ CHRZAN/ CHLEB RAZOWY
- 36 PLN -

MAKRELA MARYNOWANA
CIASTO FILO/ KOZI SER/ CONSOMME Z OGORKA/ KOPER
- 25 PLN -

SAŁATKA Z NOWALIJEK
JAJKO SV/ KLASYCZNY VINEGRET/ CHIPS Z PARMEZANU Z MIGDAŁAMI
- 28 PLN -

SAŁATKA CEZAR Z KURCZAKIEM
BOCZEK/ GRZANKI/ POMIDORKI CHERRY/ SOS CESAR
- 29 PLN -

SAŁATKA CEZAR
BOCZEK/ GRZANKI/ POMIDORKI CHERRY/ SOS CESAR
- 26 PLN -

 

zupy

CONSOMME Z DZIKIEGO PTACTWA
TERRINA Z WARZYWAMI
- 19 PLN -


ZUPA KURKOWA
SAŁATKA Z OGÓRKA, KOPRU I KOLĘDRY
- 24 PLN -

 
CHŁODNIK Z BOTWINKI
ŻÓŁTKO PLASTYCZNE/ OGÓREK/ RZODKIEWKA/ SZCZYPIOR/ CRÉME FRAICHE
- 17 PLN -

 

dania główne

BUCATINI
ROSTBEF WOŁOWY/ POMIDORKI CHERRY/ SZPINAK BABY
- 38 PLN -

PIERŚ Z KURCZAKA SUPREME
PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU Z MIĘTĄ/ SAŁATKA Z KARCZOCHÓW I POMIDORÓW
- 39 PLN -

PULLED PORK (SZARPANA WIEPRZOWINA)
PIKLE/ SAŁATA RZYMSKA/ PITA/ SALSA VERDE
- 29 PLN -

GOLONKA Z DZIKA
MŁODY ZIEMNIAK/ KOPER/ PALONA DYMKA/ PAK CHOI Z RZODKIEWKĄ I JABŁKIEM
- 57 PLN -

ŻEBERKO WIEPRZOWE W GLAZURZE MIODOWO-JABŁKOWEJ
PATATKI/ KARMELIZOWANA MARCHEW Z CHILI I WANILIĄ
- 41 PLN -

OKOŃ MORSKI
BELUGA/ SALATKA Z MANGO I RUKOLI/ FOND RYBNY
- 46 PLN -

SANDACZ
DZIKI RYŻ/ TAGIATELLE Z PIKLOWANYCH WARZYW/ SOS CYTRUSOWY Z MIĘTĄ
- 39 PLN -

POLĘDWICA WOŁOWA
PUREE Z PASTERNAKU/ GRILLOWANE SZPARAGI/ BISQUE Z RAKÓW
- 95 PLN -

RISOTTO Z ZIELONYMI WARZYWAMI
GROSZEK CUKROWY/ SZPARAG/ POLĘDWICA WIEPRZOWA
- 38 PLN -

RISOTTO Z ZIELONYMI WARZYWAMI VEGE
GROSZEK CUKROWY/ SZPARAG
- 31 PLN -

 

desery

FONDANT
OWOCE LEŚNE/ LODY ŚMIETANKOWE
- 19 PLN -

TARTA Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY
BORÓWKA/ MALINA
- 21 PLN -

CIASTO DNIA
- 15 PLN -