Menu komponujemy smakiem

Restauracja pełna Kaszubskich smaków i aromatów

Home Menu restauracji

Menu Mailna i Pokrzywa oparte jest na lokalnych produktach. Dzięki temu, przy pomocy perfekcyjnego szefa kuchni, udało nam się storzyć pełną gamę eleganckich, wyszukanych dań. Wspaniale, że trafiliście do nas.

przystawki i sałaty

TATAR WOŁOWY
TRADYCYJNY TATAR WOŁOWY PODAWANY Z SZALOTKĄ, OGÓRKIEM KISZONYM, MARYNOWANYM BOROWIKIEM, EMULSJĄ MUSZTARDOWĄ ORAZ PLASTYCZNYM ŻÓŁTKIEM
- 36 PLN -


ŚLEDŹ MARYNOWANY
ŚLEDŹ MARYNOWANY W PRZYPRAWACH KORZENNYCH I SOKU JABŁKOWYM PODANY NA SAŁATCE Z OGÓRKA, JABŁKA I KOPRU Z DODATKIEM PIANY Z MAŚLANKI I CHRZANU ORAZ BURAKA
- 15 PLN -


SAŁATKA Z WARZYW PIECZONYCH
MARCHEW, BATAT I TOPINAMBUR PIECZONE W ZIOŁACH PODANE Z SOSEM ŚLIWKOWYM I PODWĘDZANYM PRZEZ NAS TWAROGIEM, CHIPS Z JARMUŻU, PESTKI DYNI
- 17 PLN -


SAŁATKA Z KACZKĄ
PIERŚ Z KACZKI GOTOWANA SOUS VIDE PODANA NA SZPINAKU BABY Z DODATKIEM PIKLOWANEJ DYNI, GRUSZKI ORAZ ŻURAWINOWYM VINEGRET
- 38 PLN -

 

zupy

RYCHTYCH TROJAK
BULION Z GĘSI PODANY Z KLUSKAMI TYMIANKOWYMI I SMAŻONYM BOROWIKIEM
- 19 PLN -


POLEWKA Z BRUKWI
ZUPA NA BAZIE GĘSIEGO WYWARU I ZAKWASU PSZENNO-ŻYTNIEGO Z DODATKIEM BRUKWI, KUREK I GĘSICH ŻOŁĄDKÓW
- 21 PLN -


SER FRISZTIKOWY ORZESZNY
AKSAMITNY KREM Z TOPINAMBURU PODANY Z KOZIM SEREM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM
- 17 PLN -

 

dania główne

MAKARON SOBA Z LINEM
MAKARON GRYCZANY SOBA ZE SMAŻONYM LINEM W EMULSJI WINNO MAŚLANEJ Z DODATKIEM CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO I DYMKI
- 27 PLN -

GULASZ Z GĘSICH PIPEK
GULASZ Z GĘSICH ŻOŁĄDKÓW I PODGRZYBKÓW DUSZONYCH W CZERWONYM WINIE PODANY Z SZARYMI KLUSKAMI
- 24 PLN -

PIERŚ Z KURCZAKA KUKURYDZIANEGO
PIERŚ Z KURCZAKA SUPREME GOTOWANA SOUS VIDE PODANA Z PUREE DYNIOWYM Z CHILLI, FONDANTEM ZIEMNIACZANYM, JUSEM ORAZ FENKUŁEM DUSZONYM W ANYŻU I CYNAMONIE
- 37 PLN -

BURGER Z DZIKA
BURGER Z DZIKA PODANY W BUŁCE ŻYTNIEJ Z DODATKIEM MAJONEZU JAŁOWCOWEGO, PIKLI I JAJKA SADZONEGO SERWOWANY Z FRYTKAMI I SOSEM KORNISZONOWYM
- 49 PLN -

COMBER Z JELENIA
COMBER Z JELENIA PODANY Z AKSAMITNYM PUREE BOROWIKOWYM, SELERZE PIECZONYM W SOLI, SOSEM KAWOWYM I PUDREM GRZYBOWYM
- 96 PLN -

ŻEBERKA Z DZIKA
PIECZONE ŻEBERKA Z DZIKA PODANE Z PUREE Z CZERWONEJ KAPUSTY, GOŁĄBKIEM Z KASZĄ GRYCZANĄ I PODGRZYBKIEM, KARMELIZOWANĄ ŚLIWKĄ I SOSEM DEMI GLACE
- 51 PLN -

SZCZUPAK
FILET ZE SZCZUPAKA PODANY NA PUREE BURACZANYM Z CHRZANEM, SAŁATKĄ Z JARMUŻU I JABŁKA ORAZ KURKAMI Z PALONYM MASŁEM
- 45 PLN -

PĘCZOTTO Z GRZYBAMI
PĘCZOTTO Z DODATKIEM PODGRZYBKA, PARMEZANU I BIAŁEGO WINA PODANE Z PIECZONYM BURAKIEM, JARMUŻEM I PODWĘDZANYM TWAROGIEM
- 24 PLN -

 

desery

FONDANT
KORZENNY FONDANT PODANY Z MALINAMI I ŻELEM MIĘTOWO-SOSNOWYM
- 19 PLN -

SERNIK ZIEMNIACZANY
SERNIK NA BAZIE LOKALNEGO TWAROGU I ZIEMNIAKÓW PODANY Z MARYNOWANĄ ŚLIWKĄ Z SOSNĄ
- 17 PLN -

GRUSZKA PIĘKNEJ HELENY
GOTOWANA W WINIE GRUSZKA Z DODATKIEM LAWENDY POLANA GORZKĄ CZEKOLADĄ I POSYPANA PRAŻONYMI MIGDAŁAMI
- 18 PLN -