Menu komponujemy smakiem

Restauracja pełna Kaszubskich smaków i aromatów

Home Menu restauracji

Menu Malina i Pokrzywa oparte jest na lokalnych produktach. Dzięki temu, przy pomocy perfekcyjnego szefa kuchni, udało nam się stworzyć pełną gamę eleganckich, wyszukanych dań. Wspaniale, że trafiliście do nas.

 


PRZYSTAWKI


tatar wołowy z piklami i majonezem chlebowym, żółtkiem plastycznym i chipsem z ziemniaka truflowego

- 49 PLN -

tatar ze śledzia z marynatami, majonezem szczypiorkowym oraz ikrą ze śledzia

- 29 PLN - 

carpaccio z jelenia/piklowany pomidor/rukola/parmezan/oliwa truflowa/chrust z pora

- 69 PLN -

grillowane krewetki podane z argentyńskim sosem Chimichurri i grzanką

- 49 PLN -

 

SAŁATY

 

sałatka z krewetkami, szpinakiem baby, mango, pomidorami koktajlowymi, parmezanem oraz vinegretem cytrusowym

– 59 PLN -

sałatka Cesar z grillowanym kurczakiem i boczkiem, grzanki, pomidorami koktajlowym i sosem Cesar na bazie anchois

– 43 PLN -

sałatka z grillowanymi szparagami i boczkiem, rzodkiewką, ogórkiem i sosem holenderskim

– 42 PLN -


ZUPY

 

krem z zielonego jabłka podany z sałatką ze szpinaku i rzodkiewki oraz pudrem z czarnej oliwki

– 25 PLN -

zupa rybna z warzywami

– 29 PLN -

bulion wołowy podany z kluskami tymiankowymi

– 22 PLN -

 

DANIA GŁÓWNE

 

panierowany schabowy z kością podany z puree ziemniaczanym i młodą kapustą zasmażaną

– 69 PLN -

policzki z dzika podane z puree z topinamburu, blanszowaną marchwią, panierowaną kaszanką i sosem jeżynowym

– 79 PLN -

żeberka wołowe wolnopieczone podane z domowymi frytkami, sosem BBQ i surówką Colesław

– 59 PLN -

sandacz smażony podany z plackiem Rostt, zielonymi warzywami (groszek, bób, brokuł) i sosem Beuree Blanc

– 69 PLN -

śledź smażony podany z sałatką ziemniaczaną i majonezem cytrynowym

– 39  PLN -

filet z kurczaka podany na puree z zielonego groszku z miętą, paloną marchwią i porem, piklowaną szalotką i sosem Jus

– 46 PLN -

stek z rostbefu SV podany z puree z pasternaku, karmelizowanymi mini warzywami (marchew, cukinia, brokuł), Demi Glace

– 79 PLN -

burger wołowy z boczkiem i serem Cheddar podany z domowymi frytkami oraz sosem korniszonowym

– 49 PLN -

filet z łososia Sous Vide / szpinak baby / pomidor koktajlowy / parmezan

– 69 PLN -

kopytka buraczane z sosem parmezanowym i sałatką ze szpinaku i pomidorów koktajlowych

– 35 PLN -

pulpety z cieciorki z sosem Arabiatta z sałatką z rukoli, świeżych warzyw i pestek dyni

– 39 PLN -

 

DESERY


alaska baked (kruche ciastko/lody/mus owocowy/beza włoska)

– 25 PLN -

sernik Nowojorski na Koziej Rurze/żel truskawkowy/borówki

– 28 PLN -

tarta Lemon Curd/krem miodowy/cygaretka kawowa

– 24 PLN -