Menu komponujemy smakiem

Restauracja pełna Kaszubskich smaków i aromatów

Home Menu restauracji

Menu Malina i Pokrzywa oparte jest na lokalnych produktach. Dzięki temu, przy pomocy perfekcyjnego szefa kuchni, udało nam się stworzyć pełną gamę eleganckich, wyszukanych dań. Wspaniale, że trafiliście do nas.

Przystawki i Sałaty

TATAR WOŁOWY

tatar wołowy z piklami i szalotką z dodatkiem lodów musztardowych i suszonego żółtka
- 59 PLN -

TATAR ZE ŚLEDZIA

Tatar ze śledzia z szalotką i agrestem z dodatkiem kwaśnej śmietany z chrzanem wasabi i koprem
- 29 PLN -

SAŁATKA Z KREWETKAMI

Sałatka z krewetkami, szpinakiem baby, mango, pomidorami koktajlowymi, parmezanem oraz vinegretem cytrusowym
- 53 PLN -

SAŁATKA CESAR

Sałatka Cesar z grillowanym kurczakiem i boczkiem, grzankami, pomidorami koktajlowym i sosem Cesar na bazie anchois i jajek
- 29 PLN - 

SAŁATKA CESAR

Sałatka Cesar z pomidorami koktajlowymi i grzankami oraz sosem musztardowym
- 29 PLN - 

SAŁATKA Z GRILOWANYM BIAŁYM SEREM

Sałatka z grilowanym białym serem z gruboziarnistym pieprzem podana z truskawkami i borówkami z sosem balsamicznym
- 39 PLN - 

 

Zupy

KREM Z MŁODEGO ZIEMNIAKA

Krem z młodego ziemniaka podany z chrustem ziemniaczanym i kwaśną śmietaną oraz szczypiorem
- 22 PLN - 

KASZUBSKA ZUPA RYBNA

Kaszubska zupa rybna z warzywami i ogórkiem kiszonym
- 28 PLN - 

 

Dania główne

PANIEROWANY SCHAB Z KOŚCIĄ

Panierowany schabowy z kością (400g) podany z puree ziemniaczanym i młodą kapustą zasmażaną
- 69 PLN - 

GOLONKA Z DZIKA

Golonka z dzika podana z kluskami śląskimi oraz kapustą modrą z śliwką
- 75 PLN - 

GULASZ Z DZICZYZNY

Gulasz z dziczyzny z grzybami podany z plackiem ziemniaczanym i kwaśną śmietaną z nutą wasabi
- 58 PLN - 

ŚLEDŹ SMAŻONY

Żeberka wieprzowe w pikantnej glazurze miodowo-tymiankowej podane z grillowanymi warzywami oraz pieczonym ziemniakiem z gzikiem
- 49 PLN - 

SANDACZ SMAŻONY

Sandacz smażony podany z warzywami, sosem kurkowym z dodatkiem pasty miso oraz żelem cytrynowym
- 69 PLN - 

FILET Z ŁOSOSIA SOUS VIDE

Filet z łososia Sous Vide podany z batatem w tempurze oraz sałatką z papierówki, rzodkiewki i szczawiu
- 89 PLN - 

POLĘDWICA WOŁOWA

Polędwica wołowa podana z sałatką z pokrzywy, sosem z zielonego pieprzu oraz frytkami stekowymi
- 129 PLN - 

BURGER WOŁOWY

Burger wołowy podany z domowymi frytkami oraz sosem korniszonowym
- 49 PLN -

SPAGHETTI Z KREWETKAMI

Spaghetti z krewetkami w emulsji winno-maślanej
- 59 PLN -

PULPETY Z CIECIORKI

Pulpety z cieciorki w pikantnym sosie pomidorowym z sałatką ze świeżych warzyw i ziół
- 38 PLN -

Desery

GRUSZKA SZAFRANOWA

Gruszka szafranowa z parfait z pokrzywą
- 34 PLN - 

TARTA

Tarta z owocami sezonowymi
- 24 PLN - 

FONDANT Z OWOCAMI

Fondant z owocami sezonowymi, lodami śmietankowymi i sosem wiśniowym
- 28 PLN -